Det har gått ganska lång tid nu, sedan det officiella skitåret 2010™ tog slut. Året då min pappa dog i april, Barbatönts pappa två veckor senare och hans mamma i december. När jag ser tillbaka på det där jävla året undrar jag hur vi klarade oss. För det gjorde vi ju faktiskt. Men det var vidrigt. Ett riktigt jävla bottennapp var det där hemska året.

Såret är inte längre vidöppet. Jag klarar av livet och vardagen och allt det andra utan att gå sönder tusen gånger om. Det första jag tänker när jag vaknar är inte längre min pappa är död. Jag är visserligen avundsjuk på alla som har pappor och svärföräldrar i livet, men inte på det där sättet som är missunnsamt och gör ont.

20140509-094222.jpg

Så här ser det ut när jag hälsar på min pappa. Inte mycket att lägga up på insta, liksom…

Något som ändå förvånar mig, om och om igen, är hur ytlig den där läkningen är.

Jag tror att jag har kommit över sorgen, men så ser jag ett kort på insta, på någon kompis barn tillsammans med sin morfar. Eller när jag städar barnens rum och hittar en present från farmor söndersliten på golvet. Så jävla ont det gör! Dels att den kom från farmor, som aldrig mer kommer kunna ge Helmer några presenter. Dels att Stella aldrig har fått, och aldrig kommer kunna få, någon present från farmor.

Alldeles nyss fick jag ett mail. Ett alldeles harmlöst mail var det. Reklam för billiga resor. Så plötsligt, utan förvarning, börjar tårarna rinna på mig. En av de billiga resorna går till Mössebergs kurort, ett spa i Falköping som svärmor brukade åka till. Jag och Barbatönt hade pratat om att ge henne en resa dit när hon fyllde år i januari 2011. Efter ett riktigt jobbigt år, när hennes man gått bort och hon själv fått en del problem med hälsan, kunde det vara härligt att åka på kurort. Tanken var att hon och Barbatönt skulle åka dit. Kanske hälsa på någon släkting i närheten. Ha det fint tillsammans.

Men så blev det aldrig. I december 2010 somnade hon in och lämnade ett enormt tomrum efter sig.

Så nu sitter jag här och gråter framför ett illa formulerat mail som lockar med billiga resor.

Annonser