På Stellas förskola finns inget tak utomhus. Alltså, ett sånt där tak som exempelvis kan skydda vagnar från snö/regn/annat snusk som kommer ner från himlen.

Till en början har det funkat helt ok att ta dit ”finvagnen” (läs: den som köptes helt ny från barnvagnsbutik för en orimlig massa tusenlappar, men ändå inte orimligt pga helt fantastisk kärleksvagn!). När det varit lite sunkigt väder har det bara varit att dra på regnskyddet, så är vagnen torr och fin när vi ska hemåt.

Men så blev det vinter.

Vet ni vad som händer med regnskydd i klarplast när det är kallt ute?

Jo, det är som så att de blir alldeles stenhårda, och omöjliga att sätta på vagnen + att de gärna spricker också.

I vintras blev jag mer och mer irriterad på att se vår dyrgrip (ja, jag älskar vagnen lite för mycket för att det ska vara sunt) stå där ute och bli mer och mer solkig. Till en början fick vi ställa den (tillsammans med en massa andra vagnar) i ett leksaksförråd, men det ligger en bra bit från själva förskolebyggnaden, och det var dessutom helt oplogat där på gården. Jag brukar skryta om Brio Go’s vinteregenskaper, men att släpa den i 50 cm djup snö gick inte särskilt bra…

Till slut fick ”stugvagnen” komma in till stan. Det är en gammal Brio från 90-talet, med skönt gung, asfula vita hjul och söta små hjärtan i liggdelens sufflett. Just det, den har ingen broms längre, för den ramlade visst av i somras… Kostade 400 spänn på blocket och är verkligen värd de pengarna! Jag skulle aldrig orka med en sån klump som endavagn, men som reserv är den perfekt.

IMG_4210

Så är det då den där lilla detaljen med bromsen… Det är ju onekligen rätt fiffigt att kunna bromsa sin vagn. När vi bara går till och från förskolan kvittar det. Det är en väldigt platt, väldigt rak sträcka på ca 300 meter. När vi ska iväg på aktiviteter däremot, kan det kännas fint att kunna bromsa.

Och tänk! Idag – för första gången den här terminen – kom jag ihåg att ta med finvagnen på morgonen! Alltså slipper vi köra omkring bromslöst när vi ska till musikleken i eftermiddag.

Annonser