Jag var in på Erikas blogg och såg de mest fantastiska inspirationsbilder på inredning till barnrum.

Samtidigt som jag tittade på bilderna blev jag lite full i fniss, när jag tänkte på hur barnrummet hos oss ser ut. Vi bor väl varken fulare eller finare än folk gör mest, men det där stackars rummet alltså… Behöver alltid städas. Städas aldrig. (Förutom av stackars 5-åringen, som kämpar i motvind med alla pryttlar och prylar.) Får ta emot stryk när nyss nämnde 5-åring är på dåligt humör.

Här kommer några Pinterest-ovärdiga bilder:

20131011-104835.jpg

Sängen. Köptes på blocket för tvåtusen lite drygt. Här serverad au naturel, endast iklädd täcken och plastad frotté. (Tips: ha det i ALLA sängar hemma! Man vet aldrig när en unge kommer kräkas eller kissa ner sig nästa gång. #yolo)

Till den som funderar på en våningssäng är det här bästa tipset: köp en familjesäng, som det heter. 120 cm bred nere, 90 cm bred uppe. En vuxen och två barn får plättlätt plats när det är dags att läsa saga.

20131011-120435.jpg

Lite konst på väggarna piggar upp! Låt gärna barnen vara delaktiga i dekorerandet! (Och grannen, som i all välmening ger barnet klistermärken i present.) Den läckert beige-gröna tapeten valdes av förra hyresgästen. Eller förrförra.

20131011-120813.jpg

Sköna sittmöbler är lika viktigt för barn som för vuxna. Våga tänka utanför ramen vad gäller deras placering i rummet! Återigen: låt barnen vara delaktiga!

20131011-121021.jpg

Här ser vi ännu ett exempel på hur härligt det kan bli när man vågar överlåta till barnen att inreda som de själva vill. En myshörna med både kuddar, ryamatta impregnerad med blomjord, en utmattad saccosäck och papperskorg nära till hands! Vilken trettiplussare hade kommit på det?

20131011-121416.jpg

Böcker, skivor, ballonger, leksaker, vimplar och en massa andra härligt lekfulla detaljer!

Hoppas att ni hittat riktigt mycket inspiration här i vårt busigt smakfulla barnrum. En barnslig blandning av ikea, blocket och gammal bråte.

Annonser