Den 15 juni fyllde Helmer 5 år. Kalaset skulle vara dagen därpå. Allting var planerat in i minsta detalj. Frysen fylld med kakor, tårtbottnar och bullar. Inne på kontoret en hemlig kartong med dekorationer och maskeradkläder. En sopkvast som gått sönder hade sparats, för att kunna leka häxleken med rekvisita. Godis till fiskdammen inköpt. Nyckeln till festlokalen uthämtad.

Men. Så blev Stella sjuk. Inte sådär så att man kan ignorera det och ha kalas ändå. Näpp! Hon fick en hejdundrande vinterkräksjuka mitt i sommarvärmen. Fick mig att jubla över det smarta infallet att köpa trippla uppsättningar plastad frotté att ha i dubbelsängen. (För var vill barn vara när de är sjuka om inte någon annan stans än i sin egen säng?) I övrigt jublades det inte mycket. Särskilt Helmer lät bli att jubla, när jag berättade att kalaset var tvunget att ställas in.

Så gick tiden. Först var det sommarlov och sen var det nytt jobb för Barbatönt och så glömde jag bort att ringa hon som är ansvarig för att hyra ut lokalen. Och på det viset blev det att Helmers 5-årskalas råkade gå av stapeln i oktober istället för juni.

Som om det gjorde nåt, nu när det äntligen blev av!

20131007-143333.jpg

Stella var ju frisk och på partyhumör.

20131007-143459.jpg

Helmer Humlas maskeradkostym passade fortfarande fint och dekorationerna var fortfarande lika prickiga.

20131007-143719.jpg

Och tårtan som såg ut som rena katastrofen när den ”var naken” blev riktigt fin till slut.

20131007-143830.jpg

En fest med klös kan man säga att det blev!

Annonser