Nyss kom Barbatönt hem och såg lite dyster ut. Han berättade att han blivit påkörd när han backade ut från en stor parkeringsplats nere vid universitetet. Själv var han oskadd, men bilen hade fått lite skador på sidan där den andra bilen körde in i honom.

Jag tänkte att det inte var så farligt – det är ju inte direkt så att man kan räknas som vållande till olyckan när man backar ut från sin ruta, med usel sikt åt båda hållen. Det måste ju ändå vara den som har fullgod sikt, både rakt fram och åt sidorna som ”räknas som skyldig”?

Efter ett telefonsamtal till vårt försäkringsbolag var min darling än mer moloken. Tydligen är det alltid den som backar som är vållande.

Jo, det låter förvisso rimligt att man ska ha koll, även om man färdas baklänges. Men att man ska kunna köra på folk hur f*n som helst, så länge man gör det framifrån, går över mitt förstånd! En sak om det är en parkering längs en gata, där det normala snarare är att färdas rakt fram än bakåt. Men på en stor parkering! Där tycker åtminstone jag att det största ansvaret bör ligga på den som kör framåt, och kan se ordentligt.

Nu har vi alltså en bil som måste fixas, samt den andres självrisk att ta hand om. Alltid skoj med utgifter som motsvarar två månadsinkomster!

edit: så här ser det ut:

Annonser