Igår var jag (och min klass) på studiebesök på kommunfullmäktige. Nu ska jag tydligen försöka skriva nån didaktisk dretuppgift om detta besök. (Min lärare är synnerligen förtjust i att ge oss bajsnödiga didaktiska uppgifter, vilket kanske inte är så konstigt, eftersom hon är just didaktiklärare…)

Problemet är bara att jag inte har ett dugg att skriva om det! I alla fall inte på det sätt som hon vill att jag ska skriva om det. Så här känner jag för att besvara en av hennes frågor:

”Försök att se kvällens sammanträde ur fyra olika perspektiv. Hur tror du att följande personer ser och upplever sammanträdet.”

a) en grundskole- respektive gymnasielärare
– Hmm… Det här borde jag nog tycka är intressant. Jo. Lite spännande är det ändå. Undra just hur jag ska kunna förhöra det här nu då. Ett rollspel kanske. Men då kommer Anton såklart spela pajas. Och Anna ska väl vara ordförande såklart. Ojdå. Nu missade jag visst nåt! Han måste sagt nåt riktigt roligt den där kristdemokraten. Traktor? Måste koncentrera mig. 

b) de elever som gör studiebesöket
– Zzzzz… Det här är ju ännu segare än jag trodde! Är det inte slut snart? Och den där gubben – vilken jäkla tönt som ringer polisen för att en traktor går på tomgång! Är det inte slut snart!

c) de politiker som är ledamöter av fullmäktige
– Om man skulle gå och ta sig lite vatten kanske. Eller kaffe. Eller både kaffe och vatten. Man blir ju rätt törstig av kaffe. Åh, de där himla medborgarförslagen! Skönt att de går att skicka vidare till nämderna! Mm, vilket gott kaffe idag! Tomgångskörning! Vem bryr sig? Ha ha ha! Han är ju för tokig ändå! Ringa polisen för en traktor som går på tomgång!

d) du själv som lärarstuderande
– Himla smart av mig att inte kolla upp uppgiften innan jag gick hit! Äh, det lär väl handla om hur man kan undervisa om det, som vanligt. Och jag kommer väl skriva nåt tramsigt blogginlägg om det, som vanligt. Och så kommer jag lämna in nåt som jag själv är missnöjd med som läraren höjer till skyarna, som vanligt. Äh just det. Hon gillar ju inte hur jag skriver. G- blir det väl då. Som vanligt. Åh, jag längtar tillbaka till svenskan!

Vad tror ni? Ska jag skriva ut och lämna in? 😀

Annonser