Tjohoo vad glad man blir när Försäkringskassan äntligen får tumme ur och beviljar familjen Barbafjönt (ja, Fjant + Tönt blir ju = Fjönt!) bostadsbidrag!

Vi har visserligen inte sett skymten av någon föräldrapeng till Töntis än, men tack vare att tre månaders retroaktivt bostadsbidrag idag damp ner på mitt konto har vi kunnat köpa mat! Massor med mat! (Och ansiktskräm och blöjor och lite andra viktigheter.) Det känns inte bara bra, utan jättebra.

Vi gav oss till och med iväg för att kolla in en lära gå-vagn till Lelle, men det fanns inga skitsnygga (läs: svarta) i den butik vi knallade in i, så vi struntade i det inköpet. Kanske var det därför Lelle var så ledsen i bilen på hemvägen?

En konstig sak med att ansöka om bostadsbidrag var att mannen alltid räknas som sökande 1 på blanketten. Är det inte rätt smart att skriva ut det? Så att folk slipper bli förvirrade över att inkomsterna (som man så mödosamt har räknat ut och fyllt i) är helt hopblandade. Försäkringskassan. Ja, jag säger då det.

Annonser