Ojdå.

När folk i min förra kurs pratade om nån slags avslutningsfest kände jag mig både lite ledsen och lämnad utanför. (Samma dag som det hela skulle gå av stapeln uppfattade jag vid fikat att det skulle hända nånting skojsigt på kvällen.) Visst, man kanske kan misstänka att en gravidis inte vill gå på krogen och röja loss, men man kan väl ändå fråga?

(Dessutom misstänker jag att en Barbafjant utan alkohol i kroppen kan vara bra mycket spexigare än vissa av småtanterna som gick i klassen… Såna där som blir sambos (och betonar just det ordet så ofta de kommer åt) när de är 19, har en katt som de kallar sin bebis, och med största sannolikhet skaffar de barn när de har tagit examen och hunnit jobba tre terminer. När de går på fest sippar de på två, eller kanske rentav tre, Grevens Päroncider, tills de ringer sin sambo klockan halv tolv. Eller elva, så att de är hemma innan midnatt.)

(Jag har inga fördomar. Nej, nej!)

Well, hur som helst så var jag inne på min studentmail idag, för första gången sen nån gång i vintras. (Studentmailen är ett skämt på KAU. Ingen viktig information skickas dit, och om det eventuellt gör det någon gång så ligger den ändå ute på Mina Sidor. Alltså behöver man inte kolla mailen sjuttielva gånger om dagen, som jag minns att jag gjorde när jag pluggade på LiU.)

Och vad låg i inkorgen?

Jo.

Sisådär sex inbjudningar till avslutningskalaset. Som gick av stapeln i slutet av mars. Ojdå.

Så nu är jag inte så besviken på kursarna längre. Möjligtvis lite besviken på att jag missade kalaset, och chansen att se hur småtanterna funkar i sådana sammanhang. Men jag misstänker faktiskt att de inte gick dit alls.

Annonser