Det är mycket här i världen som känns mer lockande än att plugga. Särskilt när man verkligen måste sätta sig ner och läsa.

Alldeles nyss var det till exempel en kopp kaffe och lite choklad (i ärlighetens namn: mest chokladen) som lockade. Visst, en rast då och då är inte bara bra, utan helt nödvändig för att mitt pluggande ska bli effektivt. Men nu har jag visst haft rast i över en timme… För efter kaffet kändes det som en bra idé att slå sig ner här ett tag.

Tidigare idag har jag även ägnat mig åt viktigheter som att gå till studievägledaren (som lämnade mig med orden: ”Kom tillbaka i början av december, när det är lite mer aktuellt”) samt att söka efter irrelevant litteratur. (Dvs först söka efter relevant litteratur, för att efter en stund gå in på bokus och kolla på pocketar som ”jag behöver”…)

Tilll mitt försvar kan jag stolt meddela att jag faktiskt har kommit ganska långt i den absurt tråkiga texten, som tar upp sjuttielva olika varianter av diverse receptionsteorier. Nu är det väl dags att läsa lite, så att jag kommer nån vart innan det är dags för nästa rast!

Annonser