Nu är midsommarfirandet för i år alltså avklarat.

Det blev inte mer rafflande än sill (dvs prinskorv, eftersom jag är allergisk mot fisk) och jordgubbar hos morbror och moster på eftermiddagen och mys med Barbatönt framför TV’n på kvällen.

Det hade kunnat sluta med något så vilt och typiskt midsommaraktigt som att vi kräktes i kors. Det lyckades vi dock hålla oss ifrån.

Jag hade nämligen lagat till en så absurt god potatissallad att vi åt sisådär en trehundra portioner var… Snäll som jag är tänkte jag bjussa på det suveränt smaskiga receptet!

Kanske den godaste potatissalladen i världen?

  • färskpotatis i absurda mängder
  • en rödlök, kan vara mer eller mindre beroende på hur mycket man gillar lök
  • ruccolasallad eller babyspenat
  • soltorkade tomater (allra helst Santa Marias som är godast och billigast!)
  • parmesanost, så vällagrad som möjligt
  • 2 msk vit balsamvinäger (måste inte vara vit, men det ser mer aptitligt ut då)
  • 2 tsk senap, jag gillar västervikssenap som är stark och söt
  • en klick flytande honung
  • 1 msk olja + 1 msk olja från tomaterna
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  1. Koka potäterna som vanligt. Låt dem svalna, men inte bli helt kalla. Skär den i stora bitar. De riktigt små potäterna kan gärna vara hela!
  2. Skiva löken i halvmånar. Skivorna ska vara ungefär lika tjocka som enkronor.
  3. Vispa dressingen direkt i skålen. (Dvs oljor + vit balsamico + senap + honung + vatten + kryddor.) Lägg i löken och låt den ligga minst en kvart. (Rätt bra att göra när potatisen kokar.) På så vis blir den inte så stark.
  4. Hacka de soltorkade tomaterna i ganska grova bitar.
  5. Varva potatis, och ruccola (eller babyspenat), soltorkade tomater och parmesan som hyvlas i stora sjok med potatisskalaren i dressing/lök-skålen.

Därefter är det bara att glufsa!

Glad midsommar i efterhand!

Annonser