Det var ju inte så länge sen (kanske en halvtimme?) jag skrev om en promenad nerför Memory Lane. Självklart blev jag inspirerad och började läsa gamla dagboksinlägg på Lunarstorm. Det är både roligt och stundtals rätt vidrigt att läsa.

Generös som jag är bjuder jag på några blandade godbitar:

”Idag ska jag först äta kaka och spela tp, och låtsas att allt är bra. Sen ska jag bli full som ett svin, och inbilla mig att allt blir bättre då. […] Det är bra att det finns vänner. Ingen nämnd, ingen glömd.”
29 januari 2003

”Helgen var lugn och fin. Jag var glad och ledsen och bitter och skuttig och full och sentimental och arg och glad igen och irriterad och generad och smickrad och fnissig. Slutligen somnade jag, vaknade tidigt, åt chips och tittade på barnprogram.

Ha ha, det bästa citatet förresten: ”Oj, han föll visst pladask för mig!” Sa jag när en man mer eller mindre välte precis där jag stod. (Han kan eventuellt ha druckit en och annan öl för mycket, eller så var det bara min skönhet som knockade honom…)”
11 november 2002

Det är nog bara att konstatera, jag är en människa med rätt mycket flyt. Visserligen såg allt ut att gå åt helvete till en början, jag såg ut att vara på väg att bli både arbetslös och bostadslös, och kände mig samtidigt totalt värdelös, alling var liksom meningslöst.

Men så fick jag ett telefonsamtal, och häpp! så hade jag ett jobb! Och nu så fick jag ännu ett telefonsamtal, och var dessutom tvungen att ringa ett själv, och häpp! så hade jag en lägenhet. Så nu ska jag återigen ut i förorten, men det känns som att precis vad som helst är bättre än att bo hos mamma. Det blir ju dessutom en annan förort den här gången, omväxling förnöjer ju som bekant.”
21 oktober 2002 (under den passande rubriken Halkar på bananskal)

Hade en trevlig kväll igår, blev full som en kastrull, men trots det inte särskilt spexig. Fick t.o.m frågan om det varkligen var jag som satt där …”
6 juni 2002 (bara för att Barbafarfar ska veta att jag använt uttrycket full som en kastrull läääänge…)

Kan inte låta bli att bli frustrerad. Allt verkar så tråkigt idag. Klickar på länkar som inte leder nånstans eller bara till konstiga lagringsplatser för skräp verkar det som. Bläddrar i boken som brukar vara så bra, men nu förstår jag inte ens orden, om det är bara för att det inte är svenska ord, eller för att mina ögon bara vill se negativt idag vet jag inte. Det hela slutar väldigt konkret med att jag tappar en kletig smörgås rakt ner i tangentbordet.

Så går det med dagen om natten är för bra.

Drömde om hångel och bakelser.
19 mars 2002 (på dagen för fem år sen med andra ord!)


Åååh, vad kul jag tycker att det är att tjuvläsa min egen dagbok!

Annonser