Uj uj uj!

Jag är tröttare än ett helt gäng med trollkarlar!

Sitter på universitetsbiblioteket och bankar in Strindberg, Fröding och de andra gubbarna i huvudet så hårt jag bara vågar. Det finns ju trots allt en risk att det svämmar över om man slår för hårt…

I ärlighetens namn har det inte blivit hysteriskt mycket pluggande av idag. När jag var nere och letade Tjechov – vilket i sig tog en hel evighet eftersom han var insorterad på C som i Cechov – ringde Skatan (en kamrat från Limpan) och berättade allt och lite till om hur livet som mammaledig ter sig för henne. Plus en massa skvaller om folk jag inte känner… Huvudbudskapet var i alla fall att hennes Skatunge ska döpas i slutet av mars, och jag och min Tönt är välkomna dit. Det ska bli skoj!

Sen är det som så att jag har en absolut favoritplats att sitta och plugga på, mycket för att den ligger så till att det titt som tätt kommer förbi nån jag känner, så att jag får en liten paus från pluggandet. Idag har det kommit förbi ganska många som jag känner, varav en var den långpratande Haikumannen, så den tid som ägnats åt effektivt pluggande är inte så imponerande som om man ser till tiden som jag har varit här.

Haikumannen förresten. En märklig studiekamrat, som är väldigt förtjust i diktformen haiku. Jag tror faktiskt att han lyckas nämna det varje gång vi ses. Idag gjorde han det definitivt, eftersom vi diskuterade en bok där ett kapitel tar upp just haiku.

Ja. Så mycket (och så spännande…) skriver jag när jag har en massa annat att göra…

Strindberg kallar!

Annonser