Ibland kan det ju kännas som att man får ett helt nytt liv när man ändrar nånting i sitt utseende.

När jag klippte av mig mitt hår för några år sen är ett exempel. (Hm… några förresten. Det är faktiskt tio år sen!) Jag gick från en-bit-ner-på-ryggen-längd till pojkkort. Tre centimeter var det där det var som längst!

Att tatuera sig vet jag inte riktigt om jag riktigt vill räkna som bara en utseendegrej. Det har – i alla fall för min egen del – med mycket annat att göra. Men ändå; det är något som påverkar såväl utseendet som det sätt som andra uppfattar en.

Jag själv kände mig nog mest ännu mer som mig själv än jag gjort innan när jag gjorde min första tatuering.

En ny garderob tycker jag också kan förändra den syn man har på sig själv.

Jag är inte överdrivet medveten, men visst, känner jag mig på ett visst sätt så har jag ofta särskilda kläder som passar med den känslan.

Det var till exempel knappast nån slump att jag hade de kläder jag hade när Töntis och jag firade häromdagen. (Näe, det var inget raffset eller så. Men kläder som jag ändå känner mig foxy i.)

Och idag när jag vaknade och kände mig lite lätt bohemisk fick det bli velourbyxor med prickig klänning över. Och så rockabilly-örhängen för att ändå visa hur cool jag är 🙂

Dessutom skulle jag ju faktiskt till frisören idag och då är det viktigt att se ut på rätt sätt har jag kommit på.

Jag har gått till samma frisör de senaste åtta åren och varit jättenöjd. Men nu har jag kommit fram till att det är rätt opraktiskt att ha frisören 23 mil bort…

Att gå till samma frisör är skönt. Hon (ja ja, det kan va en han också, men det är det inte i mitt fall!) känner mig, vet hur mycket jag orkar engagera mig i min frisyr och ungefär hur lång tid det dröjer tills jag dyker upp igen.

Att gå till en ny frisör är läskigt! Hon har aldrig träffat en förut och ska alltså, enbart genom att titta på en och prata några minuter, avgöra vilken slags frisyrmänniska jag kan tänkas vara.

Tänk då vilket fatalt misstag att ha värsta töntkläderna på sig den dag man klipper sig!

Då får man med största sannolikhet en töntfrisyr!

Tur för mig alltså att jag hade en cool outfit idag…

Det är sannerligen inte lätt att ta kort på sig själv bakifrån! Men jag tror att det framgår att typ en decimeter eller så är borta därbak.

Coola örhängen för att få frisören att förstå hur ball jag är…

Annonser