Det finns ett fint uttryck på östgötska.

”Han/hon är inte riktigt riktig.”

Man har helt enkelt inte riktigt alla hästar i stallet, alla bilar i garaget, alla nötter i skålen. Ni fattar.

Just nu känner jag mig inte riktigt riktig.

Har cyklat 9 (nio) mil idag!

Sen 2001 har jag nämligen varje år ungefär den här tiden hoppat upp på cykeln och kört tjejvättern. Och eftersom det nu blev mitt femte år var jag ju tvungen att fullfölja, trots att jag var totalt otränad…

Iband var det segt och ibland var det jättesegt. Nån gång ibland till och med rätt roligt. Vädret var dessutom kalasfint, så det var tur att jag hade en massa solskydd! Har ändå fått fyllenäsa och tokig handskbränna!

Skönt som attan var det hur som helst att komma i mål! Att jag dessutom fick en silvermedalj, eftersom det var mitt femte lopp var extra skoj!

Men nu tänker jag aldrig mer ge mig på den här galenskapen. Möjligtvis när jag får en 40-årskris…

Dessutom var det en hel del i arrangemanget som jag var missnöjd med. Som att man var tvungen att ge sig ut på en tusennilapromenad för att få tag på nummerlappen och sen världens promenix åt andra hållet för att starta. Och så hittade jag ingen massage efter målgången. Jag tog nämligen massage i en av depåerna, eftersom min nacke och rygg gjorde så attans ont. (Sköööönt, var det!) (Inte att det gjorde ont, men massagen!)

Att jag fick en glass av mamman efteråt är däremot nånting som jag är väldigt nöjd med!


En upplysande liten bild för alla som aldrig har cyklat med cykelhandskar i gassande sol. Färgskillnaden på armen och handen är rätt stor… Snyggast är det lilla brända hålet mitt på handen!

Annonser